8/10 er for blokkering av spillnettsider

Rett før regjeringsskiftet i 2021 ble det lagt frem et forslag om at nettsider til utenlandske spillselskaper skulle blokkeres for nordmenn. Dette var et forslag som fikk mange til å reagere, og reaksjonene har vært både positive og negative.

I denne artikkelen vil vi se at undersøkelser viser at 8 av 10 er for at nettsidene til utenlandske spillselskaper blokkeres. Det er i tillegg mulig å se et mønster i nettopp hvem som ønsker dette. Med det sagt, så er det ikke alle som er like begeistret for dette forslaget.

Dette er en problemstilling som har vært høyst aktuell i mange år, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på den. Vi må først få lov å si at vi vet at det faktisk er mange nordmenn som elsker å spille på casino og vi er ganske enig der. 

Norsk Tipping har patent på pengespill i Norge

Som nevnt innledningsvis så har dette vært en konflikt i mange år, i og med alle fallgruvene som pengespill og lignende fører med seg. Det var noe veldig mange fikk erfare på den smertelige måten før det ble slik at Norsk Tipping fikk patent på pengespill i Norge.

Før Norsk Tipping fikk patent på pengespill i Norge, så kunne man finne spillautomater på de mest tilfeldige steder. De var plassert ut på både kjøpesentere, noen bensinstasjoner eller i den typiske «kiosken på hjørnet».

Ifølge norske myndigheter ble det nok for enkelt for folk å drive med pengespill. Det var flere som ble avhengige, og spilleautomatene fikk store deler av skylden for dette. Tilgjengelighet førte til avhengighet, og det var ikke bra.

Derfor ble det etter hvert besluttet at spillautomatene skulle fjernes fra det norske markedet. Norsk Tipping fikk som kjent patent på pengespill i Norge, og selv om spillautomatene ble forsøkt gjeninnsatt noen år senere så ble ting aldri det samme igjen. For det hadde kommet inn en erstatter: utenlandske spillnettsider.

70 prosent støtter blokkering av spillnettsteder

I forbindelse med dette gjennomførte Sentio Research for Rusfeltets samarbeidsorganisasjon Actis en undersøkelse for å finne ut hvor stor støtte det var blant den norske befolkningen for å blokkere nettsidene til utenlandske spillselskaper.

Det har aldri vært noen tvil om at meningene rundt dette har vært svært delte. Gambling er noe folk har hatt et variende forhold til; noen elsker det, og noen elsker å hate det. Og andre rett og slett bare avskyr det.

Men undersøkelsen som Sentio Research for Rusfeltets samarbeidsorganisasjon Actis gjennomførte viste at hele 8 av 10 var for en blokkering av nettsidene til utenlandske spillselskaper. Det utgjør 70 prost av de som deltok i undersøkelser.

En annen bemerkelsesverdi detalj var at det var snakk om hovedsakelig kvinner.

Hva er formålet med en eventuell blokkering?